Min favoritt metode som jeg bruker både på høsten og våren, for å hindre skadedyr på plantene mine.

Denne metoden krever omsorg. Du trenger en timer og et termometer - et kjøkken "sjokolade" termometer er perfekt. Hvis vannet er for varmt eller du forlater plantene for lenge, kan du skade bladene og de vil alle falle av etter behandling. Hvis vannet er for varmt og du forlater plantene for lenge, kan du faktisk drepe en veldig ung plante. Men hvis det er for svalt, eller hvis du ikke forlater planter i vannet lenge nok, vil du ikke løse de omslag av eggene og drepe de voksende larver, noe som betyr at angrep kommer igjen.

  • Fest plantepotene i en slags stoff og bruk et vridbånd for å sikre stoffet rundt bunnen av planten. Tekstilet må gi vann gjennom, så bruk ikke plastposer, eller du vil forsiktig beskytte skadedyr som lever i potte og jord. Store sokker eller strømpebukse fungerer godt for å pakke opp små potter, og putevar fungerer godt for store potter.
  • Legg flere planter, side om side, potter og alt, i badekar. Du kan sette mange av dem tett sammen i et enkelt lag i bunnen av karet.
  • Fyll karet med vann som er badvannstemperatur omtrent 32 til 34 ° C. Det bør ikke være så varmt at du ikke komfortabelt kan holde huden din i den. Det som føles for varmt til huden, vil risikere å skade planters blader.
  • Fyll karet til alle plantene er dekket og vekt plantene ned for å sikre at alle deler av alle planter er nedsenket i vannet. (En enkel måte å vekte dem på er å dekke plantene med to store håndklær, deretter å trekke de to ovn plater ut av ovnen og legge dem forsiktig over toppen av håndklær.)
  • La plantene dekkes i vannet i 60 minutter.
  • Tøm ut vannet og la plantene stå opp i karet til det overskytende vannet strømmer ut av potten.
  • Fjern stoffdekslene, og skrap eventuelt løs jord i stoffet tilbake i plantepotene.
  • Vær forsiktig så du ikke vanner plantene igjen til jorda tørker ut etter denne grundige gjennombløtingen.

Hvis ikke planten vil bli eksponert av en annen infisert plante, bør planter forbli frie fra spinn midd, bladlus og andre skadedyr i 4-6 måneder eller mer. Denne metoden har den ekstra fordelen av utvasking av eventuell oppbygging av gjødselsalter i potteplanter, som må gjøres en eller to ganger i året. Så det er to plantevernaktiviteter i ett.